Alles wat u moet weten over de dermapen

Een jonge, stralende huid

Wilt u een jonge, stralende huid? Ga dan naar een huidkliniek voor een dermapen behandeling! De dermapen is zeer effectief tegen vlekjes en rimpels die ontstaan wanneer u ouder wordt. Wilt u weten hoe een dermapen behandeling precies in zijn werk gaat? Wij vertellen er meer over in ons blog.

Behandeling met een dermapen

De dermapen is een nieuwe techniek op het gebied van micro-needling. De techniek wordt gebruikt ter vernieuwing van de huid. Dit gebeurt zonder de huid te beschadigen. Met de dermapen worden, met behulp van kleine vibrerende naaldjes, kanalen in het huidoppervlak gemaakt. Deze kanaaltje zijn met het blote oog niet te zien. Ze verwonden de huid op een gecontroleerde manier, net genoeg om het herstelproces te prikkelen. Het lichaam begint dan met het aanmaken van collageen en elastine.

Resultaat van een behandeling

Door middel van een dermapen behandeling, kunt u verschillende oneffenheden aan uw huid laten behandelen. Zo kan de dermapen onder andere ingezet worden voor:

  • Lijntjes en rimpels
  • (Acne) littekens
  • Grove poriën of een grove huidstructuur
  • Beschadiging door de zon
  • Straie/striemen

Dit gebeurt er tijdens en na de behandeling

Tijdens de behandeling wordt de dermapen over de huid bewogen. U zult hier geen pijn van ervaren. Het voelt even scherp aan, maar het is zeer goed uit te houden. Afhankelijk van de reden van de behandeling, varieert de diepte tussen de 0,3 en 3 millimeter. U kunt nog enige dagen wat roodheid ervaren door de behandeling. Dit zal 3 tot 4 dagen aanhouden, maar bij sommige mensen is er ook slechts kort enige roodheid te zien. Ook kan het zijn dat de huid iets gaat schilferen. Wanneer u dat wilt, kan de specialist in de huidkliniek de huid behandelen met Lycogel om het effect wat te camoufleren. Na de behandeling moet u twee weken uw huid beschermen met een goede zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30.

Comments are closed.