Haal meer uit je buitensauna met deze accessoires

Onmisbare accessoires voor je buitensauna

Als je een buitensauna hebt, wil je daar graag zoveel mogelijk van genieten. Er gaat niets boven een lekker potje ontspannen en de sores van alledag uitzweten. Zoals je weet, geven we je op Vitalum altijd handige gezondheidstips die je zelf kunt toepassen. Zo ook voor je eigen buitensauna. Optimaliseer het plezier van je sauna met accessoires die je eenvoudig bij een specialist in buitensauna’s kunt kopen. We geven je hier een overzicht van handige accessoires voor je buitensauna.

Sauna emmer

Sauna emmers zijn een onmisbaar accessoire voor de sauna en zijn verkrijgbaar in traditioneel hout, of modern rvs of aluminium. Rvs en aluminium worden steeds vaker verkocht. Ze zijn wel iets duurder in aanschaf en zorgen voor meer geluid tijdens het opgieten. Rvs wordt vrij warm in de cabine, daarom zit er een houten handvat aan deze emmers. Rvs en aluminium sauna emmers zijn licht, gaan niet snel stuk en blijven langer mooi.

Saunalepels

Bij een sauna emmer hoort een saunalepel. Saunalepels zijn in verschillende maten verkrijgbaar. 40 cm is de normale maat voor een saunalepel. De inhoud van de normale saunalepel is vaak wat klein. Daarom kiezen veel mensen voor een zogenaamde Regenkelle, een lepel met meer inhoud die ook gebruikt kan worden als een gieter.

Zandlopers

Vergeet niet een zandloper in je sauna te plaatsen. Zandlopers geven 5, 10 en 15 minuten aan en zijn makkelijk te bevestigen aan de saunawand. Aangezien een normale saunasessie 15 minuten duurt is deze tijdsaanduiding ideaal.

Thermo-hygrometer

Haal ook meer uit je buitensauna met deze accessoire: de thermo-hygrometer. Met deze combinatie van een thermometer en een hygrometer houd je in 1 keer de temperatuur en de luchtvochtigheid van je sauna in de gaten. Bovenin is de temperatuur af te lezen in graden Celsius en onderin is het percentage luchtvochtigheid te zien.

Rvs-Kruidenschaal

De rvs-kruidenschaal met houten bevestiging en rvs-kettingen is een ideaal accessoire voor je buitensauna. In de kruidenschaal kun je gedroogde kruiden, etherische oliën en Himalaya zoutstenen verdampen.

Meer informatie

Zoals je ziet, haal je meer uit je buitensauna met accessoires. Bovenstaande was nog slechts een kleine greep uit verkrijgbare sauna-accessoires bij de specialist in buitensauna’s.
Wil je meer weten over onze lifestyle onderwerpen? Lees dan ook onze andere lifestyle-blogs.

Comments are closed.