Letselschade opgelopen door een hond? Dit moet u doen

Advies van een letselschade advocaat

De hond is een van de populairste huisdieren in Nederland. Er zijn zo’n 1,5 miljoen honden in Nederland, en 20% van de gezinnen heeft een hond. Het is niet zo vreemd dat zo veel mensen een hond hebben, want ze hebben ontzettend veel liefde en gezelschap te geven. Maar het kan ook voorkomen dat een hond de oorzaak is van een ongeluk. Heeft u letselschade opgelopen door de hond van een ander? Dan is het verstandig om contact op te nemen met een letselschade advocaat in Arnhem.

Gebeten door een hond

Er worden jaarlijks naar schatting 150.000 mensen gebeten door een hond. Dit is daadwerkelijk een schatting, omdat het niet aangegeven hoeft te worden. Bent u gebeten door de hond van een ander? Volg dan deze vijf stappen:

  1. Schrijf de namen en de telefoonnummers op van eventuele getuigen
  2. Ga direct naar de huisarts
  3. Stel de eigenaar van de hond aansprakelijk
  4. Houd vanaf de eerste dag een schadeoverzicht bij, dus de kosten en het verlies van inkomsten
  5. Schakel de hulp in van een letselschade advocaat

Gevallen door een hond

Een bijtwond is niet de enige letselschade die u door de hond van een ander op kunt lopen. Een hond kan er ook voor zorgen dat u vervelend ten val komt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de hond tegen u aan springt, dat u verstrikt raakt in een hondenriem en daardoor struikelt of dat de hond ervoor zorgt dat u van uw fiets valt. Heeft u letselschade opgelopen door de hond van een ander? Dan is de eigenaar van de hond in bijna alle gevallen aansprakelijk, ook wanneer hij of zij de hond niet aangezet heeft tot het gedrag. Dit wordt ook wel risicoaansprakelijkheid genoemd. Wij raden u in ieder geval aan om altijd de hulp in te schakelen van een letselschade advocaat in Arnhem!

Comments are closed.