Airconditioning in de slaapkamer: waarom het een goed idee is

Voordelen van airconditioning in de slaapkamer

Vaak hoor je dat een airconditioning in de slaapkamer slecht zou zijn voor je gezondheid. Hier klopt echter niets van. Het tegengestelde is zelfs waar, een airconditioning in de slaapkamer heeft juist veel voordelen! In dit blog vertellen wij meer over deze voordelen, en waarom het nu juist zo’n goed idee is om een airco voor in je slaapkamer aan te schaffen.

Altijd een aangename temperatuur

Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk dat je slaapkamer altijd een aangename temperatuur heeft. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de temperaturen in de zomer steeds meer stijgen. Hierdoor ervaren veel mensen slaapproblemen. Met een airco kun je de temperatuur in de slaapkamer lekker koel houden, waardoor je een goede nachtrust hebt. Waar komt de mythe dan vandaan dat een airconditioning in de slaapkamer slecht is? Veel mensen die gebruik maken van een airco, hebben de neiging om de temperatuur veel te laag te zetten. Als het buiten boven de 30°C is, is het immers wel lekker om even in een super koele kamer te zijn. Dat is echter nergens voor nodig, en bovendien slecht voor de gezondheid. Een temperatuur van 20°C is al zeer aangenaam, zeker wanneer het buiten zo heet is.

Schone gefilterde lucht

De airco werkt als volgt: warme lucht wordt het apparaat ingezogen. Hier wordt het afgekoeld, en vervolgens weer de kamer in geblazen. In de airco zit een filter, wat betekent dat de lucht tijdens dit proces gefilterd wordt van schadelijke stoffen. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een allergie voor huisstofmijt, is dat ontzettend voordelig. Het maakt de lucht in de kamer een heel stuk schoner. De voorwaarde is wel dat de filter regelmatig schoongemaakt moet worden.

Aangenaam binnenklimaat

De airconditioning units van tegenwoordig kunnen veel meer dan alleen een kamer afkoelen. Ze zijn geschikt om het gehele binnenklimaat te beïnvloeden. Zo kun je met sommige airco’s ook de luchtvochtigheid regelen. De apparaten zorgen dan dus voor een zeer aangenaam, en gezond binnenklimaat. Redenen genoeg om een airconditioning voor de slaapkamer aan te schaffen!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tips over lifestyle, sport, gezondheid en meer? Je leest er alles over hier bij Vitalum. Wij plaatsen regelmatig interessante artikelen.

Comments are closed.