Naar het ziekenhuis met de taxi op de Veluwe en in Arnhem

Vervoer naar uw medisch specialist? Neem een taxi!

U kunt een taxi in Arnhem en op de Veluwe natuurlijk ontzettend goed gebruiken om thuis te komen na een avondje stappen. Maar wist u dat bijvoorbeeld een taxi in Velp ook bij het vervoer naar uw medisch specialist goed van pas komt? We vertellen er meer over in dit blog.

Taxi bij ziekenvervoer

Er zijn een boel taxibedrijven die contracten hebben met zorginstellingen. Zij kunnen u dus voorzien in zittend ziekenvervoer: dat is vervoer per taxi van en naar een medisch specialist. Vaak wordt zittend ziekenvervoer zelfs vergoed door de verzekering, als u gebruik maakt van een gecontracteerde vervoerder! Let wel op: medisch vervoer is niet hetzelfde als sociaal-medisch vervoer. Dit laatste is vervoer voor mensen die door een beperking of ziekte altijd in bed liggen en graag ergens anders naartoe willen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bruiloft, begrafenis of gezamenlijke uitstapjes. Zittend medisch vervoer is echter vervoer met (eigen) auto, taxi, of openbaar vervoer. Of zittend medisch vervoer vergoedt wordt is afhankelijk van de ziekte die iemand heeft. Check dit dus altijd eerst bij uw zorgverzekeraar!

Met de taxi naar het ziekenhuis

Behalve voor zittend ziekenvervoer kunt u de taxi natuurlijk ook heel goed inzetten om naar uw afspraak in het ziekenhuis te komen. Helemaal wanneer u wat afgelegen woont of geen auto hebt is een taxi bestellen ideaal. U wordt thuis opgehaald en voor de deur van het ziekenhuis afgezet. En wilt u terug naar huis? Dan komt de taxi u gewoon weer ophalen. Bovendien hoeft u geen parkeerplek te vinden, wat heel wat tijd scheelt.

Comments are closed.