Begeleid wonen Friesland

Begeleid wonen in Friesland

Voor veel mensen klinkt het heel eenvoudig: op jezelf wonen. Maar dit is zeker niet voor iedereen het geval. Wanneer iemand last heeft van bepaalde klachten of beperkingen kunnen ook de simpele alledaagse klusjes een obstakel zijn. In dit geval is het verstandig om begeleid wonen in Friesland te regelen. In dit blog vertellen wij meer over begeleid wonen in Friesland en wat hier allemaal bij komt kijken.

Wat houdt begeleid wonen in?

Wat kunt u verwachten bij beschermd wonen? Onder beschermd wonen verstaan we dat een woning zo ingericht is dat meerdere mensen met een psychische kwetsbaarheid of verstandelijke beperking hier samen kunnen wonen. Dit is onder begeleiding van een of meerdere deskundigen. Deze begeleiders helpen met de dagelijkse activiteiten en ondersteunen daar waar nodig. Ook worden er handige nieuwe trucs aangeleerd zodat er structuur kan worden opgebouwd.

De woning bij begeleid wonen in Friesland

Bent u benieuwd naar de indeling van een beschermd wonen woning? Wij vertellen het u. In een beschermd wonen huis krijgt iedereen een eigen kamer toegewezen. Hier kan de persoon tot rust komen en zijn of haar eigen spullen neerzetten. De zorgvrager kan er voor kiezen of hij of zij in een gewone woonwijk ergens in Friesland wilt wonen. Door in een gewone woonwijk te leven, wordt er voor een rustige en normale omgeving gezorgd. Dit helpt bij het ontwikkelen van structuur en balans.

Het belang van de 8 leefgebieden

Voor de beste begeleiding moet er rekening gehouden worden met de volgende 8 leefgebieden. Zodra al deze leefgebieden in balans zijn, groeit de zorgvrager uit tot een zelfstandig en gebalanceerd persoon:

  • Dagbesteding
  • Praktisch functioneren
  • Lichamelijk functioneren
  • Zingeving
  • Psychisch functioneren
  • Sociaal functioneren
  • Huisvesting

Meer weten over begeleid wonen in Friesland?

Heeft u behoefte aan begeleid wonen in Friesland of kent u iemand waar u dit bij vindt passen? Neem dan vooral een kijken op deze website over beschermd wonen in Friesland. Heeft u graag antwoord op uw vragen? Laat dan onze deskundigen uw vragen beantwoorden via dit contactformulier.

Comments are closed.