Ziek melden, wat moet u weten?

Ziek, en nu?

Niemand houdt ervan om ziek te zijn. Maar helaas ontkomen we er soms niet aan. Zeker nu we wereldwijd nog steeds last hebben van het coronavirus, kan het gebeuren dat u ziek wordt. Dan is het goed om te weten wat u moet doen. In dit blog bespreken we alles wat u moet weten om uw ziekmelding te regelen. Of u nu in loondienst bent of werkt voor een payroll bedrijf of uitzendbureau. Wij zetten op een rij wat u niet moet vergeten bij een ziekmelding, dan hoeft u dit niet meer uit te zoeken wanneer u ziek thuis zit.

Wanneer ziek melden?

Wanneer u om medische redenen niet meer in staat bent om uw werk uit te voeren, meldt u zich ziek. Met griep of koorts blijft u dus thuis. Tot voor kort was het bij milde klachten niet altijd nodig om uzelf ziek te melden. Door het coronavirus ligt dat nu allemaal anders. Ook bij lichte klachten blijft u nu thuis. Maar bent u nog prima in staat om thuis te werken? Dan is een ziekmelding niet nodig. Bent u gewoon toe aan dagje rust? Dan kunt u een vrije dag opnemen.

Wie moet u bellen?

Bent u in loondienst? Bel dan het bedrijf waarvoor u werkt. Zoek alvast uit of u contact op moet nemen met uw leidinggevende of met personeelszaken. Werkt u via een uitzendbureau of payroll bedrijf? Dan belt u daar naartoe om u ziek te melden.

Wees op tijd

Meld zo snel mogelijk aan uw werkgever dat u ziek bent. Maar doe dit uiterlijk op de ochtend dat u moet werken. Veel bedrijven hebben een verzuimreglement waarin staat hoe laat u de ziekmelding uiterlijk kunt doorgeven.

Blijf bereikbaar

Het kan een goed idee lijken om alle elektrische apparaten uit te zetten en veel te slapen. Toch is belangrijk dat u wel bereikbaar blijft. Vaak houdt een werkgever contact om te vragen hoe het gaat en wanneer u verwacht weer beter te zijn. De telefoon uitzetten is dus een goed idee, maar dan wel nadat uw werkgever gebeld heeft.

Heeft deze informatie u geholpen of vond u het interessant? Houd dan onze website in de gaten voor meer informatie over werk en gezondheid.

Comments are closed.