Hulp bij stress en burn-out

Stress en burn-out coaching

Helaas krijgen tegenwoordig veel mensen te maken met stress. In veel gevallen heeft dit zelfs een burn-out tot gevolg. U wilt in dat geval natuurlijk weten wat u kunt doen bij een burn-out. U kunt de hulp inschakelen van een professionele coach. Maar wat doet een burn-out coach precies? In dit blog vertellen wij wat een burn-out is en wat een burn-out coach voor u kan doen.

Wat is een burn-out?

Bij een burn-out heeft u al minstens een half jaar last van deze 3 dingen:

  • Lichamelijke en geestelijke moeheid
  • Het gevoel dat u de controle over uw leven verliest
  • Moeite met het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden

Daarnaast zijn er vaak nog andere klachten, zoals hoofdpijn of slapeloosheid. Herkent u deze klachten of heeft u last van langdurige stress? Breng dan een bezoek aan uw arts. Een burn-out is namelijk een serieus probleem, waarbij professionele hulp gewenst is. Bovendien geldt: hoe eerder u erbij bent, hoe sneller de stress verholpen kan worden.

Een burn-out coach als persoonlijk begeleider

Ieder mens is anders en iedere burn-out ook. Er is geen standaard trucje om meer te ontspannen en de problemen te verhelpen. De coach werkt daarom met een persoonlijke aanpak. Door intensief samen te werken leert de coach u goed kennen. Zo wordt het coachingstraject afgestemd op uw behoeften. De coach helpt u herstellen na een burn-out en leert u om signalen van stress te herkennen. Zo kunt u stress en burn-out in de toekomst voorkomen.

Samen op zoek naar de oorzaak

Een burn-out heeft altijd een reden. Het kan lastig zijn om zelf te achterhalen wat de burn-out heeft veroorzaakt. Vaak is dit een combinatie van stressvolle factoren. Samen met de burn-out coach gaat u op zoek naar de oorzaak van de problemen. Op basis daarvan wordt bepaald welke vervolgstappen nodig zijn.

Gericht op lichaam en geest

Bij stress en burn-out wordt gewerkt aan een gezond lichaam en een gezonde geest. Samen met de coach zult u kijken naar uw gedachten en gedragspatronen. Daarnaast helpt de coach met het creƫren van een gezonde levensstijl door te werken aan gezonde voeding en voldoende beweging en nachtrust. Zo zult u merken dat de stressklachten verdwijnen. U krijgt weer energie en hebt een hernieuwd gevoel van controle over uw leven.

Comments are closed.