Positieve effecten van achtergrondmuziek in de sportschool

Lekker sporten en bewegen op muziek

Wanneer je gaat sporten in de sportschool zorg je er meestal wel voor dat je een lekker achtergrondmuziekje op hebt staan. Dat snappen wij wel, want muziek heeft een positief effect op je training en je inspanningsbereidheid. Het heeft invloed op het tempo van je oefeningen en je vergeet gewoon sneller je vermoeidheid.

Bewegen op een ritme

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen een voorkeur hebben voor ritmes van ongeveer 120 beats per minuut. Wie zomaar ineens een ritme moet slaan, doet dat onbewust in dat tempo. Daarom kiezen mensen bij hardlopen ook vaak voor vlottere muziek. Om mensen goed te laten sporten worden op een sportschool dan ook vaak snelle liedjes met sterke beats gedraaid.

Muziek tijdens krachttraining

Muziek op de sportschool is zeer effectief voor cardiotraining, maar hoe zit het eigenlijk met krachttraining? Sporters die tijdens een oefening naar muziek luisteren, kunnen gewichten langer in een positie vasthouden dan sporters zonder muziek. Rustige muziek is veel minder effectief dan stimulerende muziek. Achtergrondmuziek in de sportschool is daarom altijd uptempo en stimulerend. Ten slotte zorgt achtergrondmuziek in de sportschool ook voor afleiding tijdens het trainen. Je kunt hiermee even niet denken aan de inspanning, maar je focus leggen op de liedjes.

Succes van achtergrondmuziek in sportschool

Het succes van een goede sportschool zit hem dus ook in het succes van goede achtergrondmuziek in de sportschool. Dat is is dus niet omdat we dat leuk vinden om te roepen in dit blog. Maar dat is omdat onderzoek heeft aangetoond dat mensen door de goede sfeer en goede muziek de stimulans voelen om te gaan bewegen en om die reden graag de sportschool bezoeken.

Heb je zelf een interessant informatie over gezondheid en sporten? Aarzel niet en laat het ons weten! We delen relevante content graag met iedereen. Stuur je bericht naar ons toe via het contactformulier hier op de website.

Comments are closed.