Corona antilichamen test: wat is het en wanneer is het nodig?

Testen is van cruciaal belang

In de afgelopen anderhalf jaar is de term ‘testen’ wellicht meer gebruikt dan in de tien jaar daarvoor. Dat komt natuurlijk door het coronavirus en alle tests die moeten worden uitgevoerd om er zeker van te zijn dat het virus kan worden uitgesloten. Inmiddels zijn er diverse testen gepubliceerd. In deze blog vertellen we je meer over de serologische test, ofwel de corona antilichamen test. De corona antilichamen test laat zien of er specifieke antilichamen tegen het coronavirus SARS-CoV-2 in je bloed zitten. Lees hier meer!

Wat is een corona antilichamen test?

Er zijn verschillende tests die onder deze term vallen. In de meeste gevallen wordt de serologische test bedoeld. Deze test kan aantonen of uw lichaam antistoffen heeft aangemaakt tegen het coronavirus SARS-CoV-2. De test laat dus zien of u het coronavirus heeft gehad. Antilichamen maken deel uit van uw immuunsysteem en behoren van nature in uw bloed, maar de corona antilichamen test kan deze goed onderscheiden van antilichamen die er niet thuishoren.

Antilichamen laten zich niet zomaar zien

Als reactie op een infectie met het coronavirus kan uw lichaam corona-antistoffen aanmaken. Het duurt wel even voordat deze kunnen worden aangetoond met een corona antilichamen test, want je lichaam heeft 2 tot 3 weken nodig om de antilichamen aan te maken. Bovendien moeten deze in overvloed in uw bloed aanwezig zijn, zodat de corona antilichamen test ze ook daadwerkelijk kan detecteren.

De ene test is de andere niet

Nu er steeds meer corona antilichamen tests op de markt komen, is het belangrijk om te weten hoe en wanneer bepaalde tests kunnen worden afgenomen. Elke test heeft natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen. De snelheid van het resultaat, de plaats waar de test gedaan kan worden en de gevoeligheid van de test hebben invloed op de uitkomst. Als een test een negatief resultaat geeft terwijl het positief had moeten zijn, kan dit ernstige gevolgen hebben. Vooral voor risicogroepen is het daarom belangrijk om een ​​zo nauwkeurig mogelijke corona-antilichaamtest te gebruiken. Meer weten over de corona antilichamen test of heeft u andere vragen? Laat het ons weten via het contactformulier.

Comments are closed.