5 voordelen van een jacuzzi

Heerlijk ontspannen in de jacuzzi

Een luxe jacuzzi in de tuin is dé manier om te ontspannen en heerlijk tot rust te komen. Inmiddels zijn er al veel verschillende soorten jacuzzi’s op de markt in diverse prijsklassen. Je kunt dus ook prima een jacuzzi kopen, wanneer je niet in een villa of een kast van een huis woont. En wist je al dat een jacuzzi veel gezondheidsvoordelen kan opleveren? Wij zetten in dit blog 5 voordelen voor jou op een rij.

1. Vermindert stress

Het warme water in combinatie met de bubbels zorgt dat je al je zorgen vergeet. Een jacuzzi in de tuin is een efficiënte manier om de hectiek van de dag los te laten en even helemaal van het moment te genieten.

2. Pijnverlichting

De combinatie van warm water, bubbels en massage kan zorgen voor pijnverlichting en vermindering van klachten bij onder andere: artrose, artritis, fibromyalgie en rug- en nekklachten.

3. Stimuleert de bloedsomloop

In een jacuzzi is er weinig druk op je spieren en gewrichten. Dit kan zorgen voor een verbetering van de bloedcirculatie.

4. Combineer met aromatherapie en lichttherapie

Je kunt een jacuzzi gebruiken bij aromatherapie en lichttherapie. Beide vormen van therapie richten zich op het bevorderen van de gezondheid en het genezen van bepaalde aandoeningen. Koop dan een luxe jacuzzi die beschikt over een aroma dispenser. Hier kunt je etherische oliën in doen. Met een jacuzzi met verschillende licht opties kun je kleuren gebruiken om een verstoorde energiebalans te herstellen.

5. Een gezondheidsboost in de winter

Een jacuzzi is heerlijk in de zomer, maar is juist ook in de winter heel goed voor je gezondheid. Dit komt door de combinatie van de kou buiten en de warmte van het water. Dit is vergelijkbaar met het effect van een sauna in combinatie met een koude douche.

Heb je toch liever een buitensauna in de tuin in plaats van een jacuzzi? Of overweeg je een luxe jacuzzi én een sauna? Lees dan ook dit blog!

Comments are closed.