Luchtverversing voor frisse lucht binnen

Voordelen van luchtverversing

Zowel thuis als op kantoor vinden we het belangrijk dat er binnenshuis altijd voldoende verse lucht aanwezig is. Slechte ventilatie in een pand kan een negatieve invloed hebben op het welzijn van u, uw kinderen of uw collega’s. Zonder verse lucht kunnen zich symptomen voordoen als hoofdpijn, vermoeidheid, benauwdheid en verminderde concentratie. Met voldoende toevoer van verse lucht is er binnenshuis altijd een gezonde sfeer om in te werken en te ontspannen. Luchtverversing is daarom dus ook zeer belangrijk in leeromgevingen zoals scholen. Dat wordt nog wel eens vergeten. Hieronder enkele voordelen van het verzorgen van luchtverversing.

Verse lucht zorgt voor comfort

Als er niet genoeg geventileerd wordt in een ruimte, kan een te hoog CO2-gehalte ontstaan. Dat kan leiden tot klachten als hoofdpijn en vermoeidheid. Door bijvoorbeeld een airconditioning op school te installeren, weet u zeker dat het leefklimaat in klaslokalen enorm toeneemt en de lucht een stuk prettiger aanvoelt.

Energie

Naast comfort zorgt goede luchtverversing er ook voor dat iedereen meer energie krijgt of overhoudt. Op school blijven kinderen en leerkrachten langer energiek en het schoolwerk zal minder belastend aanvoelen door de frisse lucht. Samengevat: door te zorgen voor voldoende zuurstof door luchtverversing behoudt iedereen de broodnodige en gezonde hoeveelheid energie die ze nodig hebben.

Het is gezond

Ook niet geheel onbelangrijk is dat goede luchtverversing op scholen goed is voor de gezondheid van kinderen en personeel. Bij onvoldoende toevoer van verse lucht is een schoolgebouw een bron voor allergie├źn en benauwdheid. Vaak filteren airco systemen ook kleine stofdeeltjes uit de lucht. Zo ademt iedereen dus met een airco extra schone lucht in!

Hoe vindt u dat het met de luchtverversing op scholen gesteld is? Wij horen dat graag van u. Stuur ons gerust uw bericht met aandachtpunten via het contactformulier op onze website.

Comments are closed.