Houd uw collageenproductie in optimale conditie

Bescherm uzelf goed tegen de zon

UV-straling neemt de productie van collageen af. Zeker nu de zon steeds feller en langer per dag op ons lichaam brandt, is het belangrijk ons voldoende hiertegen te beschermen. Zeker als het onze lichaamseigen collageenproductie aantast. Collageen is namelijk essentieel voor ons lichaam en onze huid. Is er een oplossing om dit tegen te gaan? Jazeker. We hebben er even naar moeten zoeken, maar er blijkt collageen poeder te bestaan, dat onze natuurlijke aanmaak van collageen stimuleert.

Hoe schadelijk is de zon precies voor ons collageen?

Naast dat de zon ons heerlijke warmte en vrolijke zomerse dagen biedt, straalt deze UV-straling uit. En dat is iets minder plezierig voor onze huid. Zo veroudert de huid er sneller door, omdat het ons collageen aantast. En collageen zorgt er juist voor dat onze huid, maar ook onze spieren en botten, sterk en flexibel blijven. Wat al een hoop kan helpen, is onszelf beschermen tegen de zon met kleding, petjes en zonnebrandcrème. Maar toch kan een overschot aan zonlicht alsnog uw collageenproductie doen afnemen. Gelukkig is er een manier om dit tekort weer aan te vullen. Neem één keer per dag een portie collageen poeder in! Dit klinkt misschien wat chemisch, maar dit poeder doet niets anders dan onze natuurlijke aanmaak van collageen te stimuleren. Ideaal dus!

Wat is collageen precies?

Zoals gezegd zorgt collageen ervoor dat uw huid en botten sterk en flexibel blijven. Maar wat is collageen dan precies? Collageen is een eiwit. Het is een menseigen bestanddeel van onder andere onze huid, botten en kraakbeen. Vaak wordt wel gesteld dat collageen de lijm is, die alles bij elkaar houdt. En het is zo ingenieus, dat het op elke afzonderlijke plek precies weet wat te doen. Zo maakt het onze botten sterk, onze spieren soepel, maar onze huid juist flexibel. Het is dus van belang de productie van uw collageen optimaal te houden. Ook als deze productie afneemt, zoals bij veel zonlicht, zijn er gelukkig voldoende manieren om de hoeveelheid collageen in uw huid, spieren, kraakbeen en botten op peil te houden. Niet alleen zonlicht doet uw aanmaak van collageen verminderen. Ouderdom, roken en verkeerde suikers doen hetzelfde. Kies in al deze situaties voor collageen poeder, om een gebrek te voorkomen!

Ga op zoek naar een bewezen aanbieder in collageen poeder

Heeft u al wat uren doorgebracht in die heerlijke zon? Begint u te merken dat u niet meer de jongste bent? Ziet u dat uw lichaam lijdt onder het roken of uw suikerrijke dieet? Vul uw collageen dan aan met collageen poeder. Er bestaan diverse leveranciers van kwalitatieve en betaalbare potten collageen poeder!

Comments are closed.