Daarom kiest de zorg voor payrolling

De zorg kiest voor payrolling

Payroll is nog steeds een heel populaire vorm van werkgeverschap. Vooral in de zorg zien we heel veel instellingen die kiezen voor payrolling. Maar waarom wordt er zo vaak gekozen voor payrolling in de zorg? Wij gingen op onderzoek om een antwoord te vinden op deze vraag. Wij gingen langs bij verschillende zorginstellingen en stelde hen de volgende vraag. Waarom is payroll zo populair in de zorg en welzijn? Benieuwd naar de redenen van zorginstellingen? Lees dan snel verder in dit blog. In dit blog vertellen we u namelijk alles over payrolling in de zorg.

Behoefte aan flexibiliteit

Wat de zorginstellingen direct zeiden, is dat payroll heel veel flexibiliteit met zich meebrengt. Dat is direct een van de grootste voordelen van payrolling. In de zorg zijn zeer uiteenlopende functies te vinden. Denk aan artsen, verpleegkundigen, apotheekmedewerkers, GGZ begeleiders en thuiszorgmedewerkers. Ondanks de verschillen hebben deze mensen in ieder geval een ding gemeen, men werkt met onregelmatige werktijden. Omdat men te maken heeft met onregelmatige werktijden, zijn er flexibele werknemers nodig. Deze werknemers moeten ieder moment van de dag oproepbaar zijn. Payroll sluit perfect aan bij deze flexibele manier van werken.

Meer flexibiliteit met payroll

Payroll is een hele fijne service wanneer u gebruik maakt van flexibel inzetbaar personeel. Het maakt het namelijk een stuk eenvoudiger om uw personeel correct uit te betalen. Door op payroll over te stappen, hoeft u zich niet meer bezig te houden met de verschillende arbeidscontracten, de arbeidsrechtelijke risico’s en de loonbetaling. Dit is namelijk allemaal de verantwoordelijkheid van het payrollbureau. Raakt er een werknemer onverhoopt ziek of arbeidsongeschikt? Dan hoeft u niet bang te zijn voor de bijkomende kosten.

Het overnemen van de salarisadministratie

Een ander groot voordeel dat payrollbedrijven vaak bieden, is dat zij de salarisadministratie van de zorginstelling of het bedrijf over kunnen nemen. Het bijhouden van de salarisadministratie kost vaak veel tijd en energie. De administratie moet op gestructureerde en correcte manier worden bijgehouden. Daarom kan het soms nog weleens mis gaan bij zoveel flexibele contracten en werktijden. De specialisten van een payrollbureau bieden dan hulp. Zij hebben de kennis en vaardigheden in huis om uw salarisadministratie perfect op orde te brengen.

Neem contact op met een payrollbureau bij u in de buurt

Heeft u behoefte aan meer informatie over de voordelen van payroll in de zorg? Of bent u op zoek naar een payrollbureau dat u kan helpen met payroll op maat? Neem dan contact op met een payrollbedrijf bij u in de buurt. Zij vertellen u graag meer over de voordelen van een overstap op payroll.

Comments are closed.