Het verschil tussen collageen in voedingssupplementen en crèmes

Het effect van collageen

Een stevigere huid, vermindering van rimpels en betere hydratatie. Met al die voordelen is het geen wonder dat collageen steeds vaker gebruikt wordt in beauty producten. Van crèmes tot voedingssupplementen, collageen is tegenwoordig overal te vinden. Maar heeft het eigenlijk allemaal wel hetzelfde effect? Wij gingen op onderzoek uit!

Collageen in crème

Op tv zijn er dagelijks talloze reclames van crèmes die rimpels zouden verminderen met collageen. Klopt dat wel? Nee, helaas is er geen bewijs dat collageen in crèmes rimpels vermindert. Dat komt doordat de collageen hiervoor in de huid zou moeten dringen. Op moleculair niveau is collageen hier te groot voor, waardoor het geen langdurige effecten heeft. Ook zou het collageen dat al in de huid zit, het collageen van de crème niet op kunnen nemen. Toch hebben deze crèmes wel een tijdelijk effect: doordat het het water verbindt, ziet de huid er stralender en steviger uit. Echter is dit resultaat niet permanent.

Collageen in voedingssupplementen

Collageen in voedingssupplementen is echter het compleet tegenovergestelde verhaal. Wanneer u extra collageen inneemt via het voedsel of drinken, zult u daar de eerste periode nog niets van merken. Na ongeveer 8 weken gaat u echter veranderingen in uw uiterlijk merken. Dan wordt het resultaat van het collageen dat in uw lichaam opgenomen is zichtbaar. Hoe komt dat? Na het 25ste levensjaar gaat de huid minder collageen aanmaken. Hierdoor kunnen onder andere rimpels ontstaan. Door de collageen in te nemen kan het wel opgenomen worden in het lichaam, krijgt u extra collageen binnen en ervaart u dus de positieve effecten. Een bezoek aan de huidkliniek is dan niet meer nodig!

Ervaar het zelf!

Wilt u het langdurige effect van collageen in voedingssupplementen zelf uitproberen? Collageen als voedingssupplement in poedervorm is gewoon online te bestellen. Hiervan maakt u niet alleen heerlijke smoothies, maar u kunt het ook aan ander eten en drinken toevoegen. Het is namelijk neutraal van smaak, en kan ook gebruikt worden in bijvoorbeeld koffie, yoghurt en soep. Met deze collageen voedingssupplementen heeft u voor u het weet een prachtig stralende huid!

Comments are closed.