Wat bootcamp zo booming maakt

Zin in zweten

Bootcamp is booming. Maar wat maakt deze uitputtende, slopende, energieslurpende sport toch zo populair? Waar iedereen eerst al moe werd bij de gedachte wéér een lesje Tai-Bo te moeten volgen, springt nu iedereen vrolijk naar een lokaal park om zich daar vol-le-dig leeg te laten trekken in een Bootcamp-klasje. Wij gingen op onderzoek uit. Wat maakt deze sport zo populair? En is het waar dat Bootcamp echt voor iedereen geschikt is?

Voor iedereen een passende les

Vaak wordt gedacht dat bootcamp altijd één zelfde soort hectische run-jump-klim-kruip-sessie is. Maar niets is minder waar. In onze zoektocht naar bootcamp-klasjes ontdekten we dat er écht voor iedereen een geschikt bootcamp is. Veel aanbieders delen hun sporters namelijk op in klassen van ervaring, vaardigheid, lenigheid en kracht. Je komt dus nooit zomaar terecht tussen allemaal woeste, super ervaren krachtpatsers. Wat ons ook verraste, is dat we dat idee van het slopende van de sport compleet verkeerd geïnterpreteerd hadden. Een bootcamp training is juist níet bedoeld om je af te breken. Het moet je juist mentaal en fysiek sterker maken!

Verantwoord, veilig en vooral heel erg leuk

Om deze beloftes voor waar aan te kunnen nemen, moesten we natuurlijk wel even de proef op de som nemen. We vroegen bij een vriendelijk ogend trainingscenter in Enschede een gratis proefles bootcamp aan. We werden zeer hartelijk ontvangen. De instructeurs wilden ons zichtbaar erg graag kennis laten maken met deze veelzijdige en bewezen outdoor sport. Hoewel we aanvankelijk nog wat zenuwachtig waren, raakten we al snel enthousiast van de oefeningen. Fijn is ook dat er gewerkt wordt met een zeer prettige opbouw. Een stevig en goed begin, maar wel zo dat je hartslag en spieren op een veilige en verantwoorde manier aan het werk gezet worden. Tot onze grote verbazing begonnen we er zelfs echt plezier in te krijgen!

Als je zelf wilt gaan bootcampen

Wil jij ook overtuigd worden van deze leuke sport? Ben jij benieuwd of jij hetzelfde effect ondervindt als wij na slechts één lesje? Vraag ook een gratis proefles aan bij een bewezen outdoor trainingscenter. Heb je je ingeschreven door deze eerste les? Houd dan rekening met het volgende:

  • Wees niet bang dat je achterloopt op de rest
  • Neem een flesje water mee en drink voldoende
  • Zorg dat je 1 á 1,5 uur van te voren niks hebt gegeten
  • Trek de juiste kleding aan (luchtig of kies voor laagjes)
  • Ga hoe dan ook, júist als je bang of zenuwachtig wordt

Veel plezier tijdens jouw eerste bootcamp!

Comments are closed.