Geldt persoonlijke coaching als psychische hulp?

Als u persoonlijke hulp nodig heeft

Ieder mens kan wel eens persoonlijke begeleiding nodig hebben. U bent even kwijt waar u staat in het leven. Wie u bent. Wat uw doelen zijn. En waar u naartoe wilt. U zou dan kunnen kiezen voor psychologische hulp. Echter, vaak is de drempel daarvoor ietwat te groot. U wilt juist dat er op een prettige, rustige manier naar u geluisterd wordt. U wilt juist niet dat stempel krijgen dat u psychische problemen heeft. Wij zochten naar een mooie oplossing voor gevallen als deze en kwamen terecht bij persoonlijke coaching. Deze vorm van coaching valt binnen de alternatieve geneeswijzen. Lees in dit blog meer over persoonlijke coaching.

Waarom kiezen voor persoonlijke coaching?

Er zijn meerdere redenen waarom kiezen voor persoonlijke coaching u wellicht beter past dan standaard psychologische hulp. Psychologische hulp wordt vaak gegeven in klinische centra, zoals een ziekenhuis of medische instelling. De sfeer in deze gebouwen kunt u misschien als niet prettig ervaren. Een consult of coaching in een sfeervol ingerichte praktijk voelt waarschijnlijk stukken prettiger aan. Een ander belangrijk punt van persoonlijke coaching, is dat hierbij centraal staat dat geestelijke gezondheid en lichamelijke gezondheid met elkaar zijn verbonden. Wanneer u geestelijk gespannen bent, kost dit u veel energie. U kunt dit, op den duur, dus ook lichamelijk gaan merken.

Ontdek hoe persoonlijke coaching werkt

Binnen de psychologisch hulp wordt vaak diep en grondig gezocht naar onbewuste oorzaken. Die kunnen in een ver verstopt verleden zitten. Het kan daarom lang duren voordat die oorzaken gevonden worden. Als ze er al blijken te zijn. Persoonlijke coaching werkt een stuk pragmatischer. Het is belangrijk uitvoerig te benoemen wat u precies voelt en wat u denkt wat de oorzaak hiervan is. Zo kan er snel een geschikte weg naar opheffing van het lijden gevonden worden. Omdat binnen de alternatieve geneeswijzen de toestand van de geest verbonden is met de lichamelijke conditie, worden er vaak ook fysieke oefeningen ingezet die uw geestelijke gezondheid verbeteren. Denk aan ontspanningsoefeningen zoals yoga en meditatie. Alles voor een optimale balans.

Kiest u voor psychologische hulp of persoonlijke coaching?

Wat past het beste bij u? Wenst u gebruik te maken van psychologische hulp in een ziekenhuis, waar u goed maar wellicht ook wat afstandelijk geholpen wordt? Of voelt u meer bij de psychologische coaching? Waar u goed en op een prettige, warme wijze naar een betere balans in uw leven geholpen wordt? Ga direct op zoek naar een instelling of praktijk die u kan voorzien van de juiste psychologische hulp of persoonlijke coaching!

Comments are closed.