Verhuizen naar een verzorgingstehuis

Als het volgende adres het verzorgingstehuis is

Staat er een verhuizing naar het verzorgingstehuis op de planning? Voor uw vader, moeder of bijvoorbeeld uzelf? Dan komt er van alles op u af. Hoe geeft u bijvoorbeeld uw adreswijziging door? Wanneer moet u uw hypotheek of huurovereenkomst van uw huidige woning precies beëindigen? En wat gebeurt er met uw inboedel? In dit artikel zoomen we in op die laatste vraag. Moet u bijvoorbeeld per sé een duur verhuisbedrijf hiervoor inhuren? En wat gebeurt er met de meubels die niet mee verhuizen naar het verzorgingstehuis?

Wat gebeurt er met de achtergebleven spullen?

Er komt vaak een moment dat oudere mensen niet meer zelfstandig kunnen wonen. In veel gevallen worden zij dan doorgestuurd naar een verzorgingstehuis. Vaak is de woonruimte waar deze ouderen naar verhuizen, een stuk kleiner dan hun originele woning. Niet alle meubels kunnen dan meegenomen worden. Er blijven in zo’n geval een hoop spullen achter in het oude huis. Soms nemen familie en vrienden nog wel eens wat over, maar meestal blijft het overgrote deel staan. Wij zochten uit wat dan de meeste slimme oplossing is. We kwamen uit bij het inhuren van woningontruimers. Zij gaan zeer zorgvuldig om met meubels en accessoires, en hebben wij ook meteen goede contacten met veilinghuizen. Zo wordt een inboedel opkoper gevonden die nog een mooie prijs voor uw spullen over heeft. Zo levert zo’n verhuizing u zelfs nog wat op. Wij stellen dus voor: schakel een bedrijf dat gespecialiseerd is in woningontruiming in, als er een verhuizing naar een verzorgingstehuis op de planning staat.

Ga op zoek naar een geschikte woningontruimer

Gaat uw vader of moeder binnenkort verhuizen naar een verzorgingstehuis? Of is de tijd daar voor uzelf? Ga dan op zoek naar een woningontruimer die u kan helpen met verhuizen én die enige overgebleven inboedel kan laten opkopen. Zo hoeft u maar één partij in te schakelen en bent u minder tijd en geld kwijt. Let ook op of de woningontruimers zorgvuldig te werk gaan. Kies bij voorkeur een woningontruimer die ervaring heeft met het ontruimen van een woning na een overlijden. Zo’n bedrijf hanteert vaak een stuk meer respectvolle en persoonlijke aanpak dan een standaard verhuisbedrijf. Succes met het verhuizen naar een verzorgingstehuis!

Comments are closed.