Welke alternatieve geneeswijzen worden in 2018 vergoed?

Als u kiest voor alternatieve geneeswijzen

Wilt u komend jaar gebruik (blijven) maken van alternatieve geneeswijzen? Dan is het belangrijk dat u een zorgverzekering kiest die deze zorg zo goed mogelijk vergoed. In de basisverzekering geldt geen dekking voor deze geneeskunde. Maar diverse zorgverzekeringen bieden wel mogelijkheden vanuit de aanvullende verzekering. Wilt u weten wat er in 2018 geldt? Verdiep u dan goed in de polisvoorwaarden van verschillende zorgverzekeringen. Wij gingen alvast voor u op onderzoek uit. Lees in dit blog waar u op moet letten als u een aanvullende verzekering met dekking voor alternatieve geneeswijzen wilt afsluiten.

Wat valt zoal onder alternatieve geneeswijzen?

Ongeveer 2 miljoen Nederlanders maken wel eens gebruik van alternatieve geneeswijzen. Denk aan acupunctuur, homeopathie, massages, mindfulness en natuurgeneeskunde. Niet alle behandelingen, consulten, middelen en therapieën binnen deze vorm van geneeskunde worden gedekt door iedere zorgverzekering. Of dit wel of niet gebeurt hangt af van de zorgverzekeraar. Ook verschillen de afspraken die met behandelaars zijn gemaakt vaak. Controleer de polisvoorwaarden van zorgverzekeringen zeer goed, alvorens u een keuze maakt voor een nieuwe zorgverzekering.

Voordelen van alternatieve geneeswijzen

Natuurgeneeskundige behandelingen, middelen en consulten bieden vele voordelen. Zo zijn ze uitermate effectief, maar worden ze ook nog eens als zeer prettig ervaren. Er wordt vaak een situatie van rust en kalmte gecreëerd in plaats van een koude en klinische, zoals in een standaard ziekenhuis. Na een behandeling voelen patiënten zich vaak energieker, rustiger en prettiger. De meeste behandelingen binnen deze tak van de geneeskunde zijn gericht op het herstellen en verbeteren van de lichamelijke en geestelijke balans. Ga op zoek naar een geschikte praktijk die u van deze behandelingen kan voorzien.

Vereisten van verzekeraars voor alternatieve geneeswijzen

Veel verzekeraars stellen de volgende vereisten wat betreft alternatieve geneeskunde:

  • De behandelaar moet aangesloten zijn bij een erkende vereniging/organisatie
  • De factuur aan de cliënt moet aan bepaalde voorwaarden voldoen

Weet u nog niet precies welke zorgverzekering het beste bij u past? Gebruik dan de volgende tips:

  • Weeg de premie goed en kritisch af tegen de vergoedingen die u krijgt
  • Controleer of de geneeswijzen die u wenst, daadwerkelijk worden vergoed
  • Kies voor een voordelige verzekering met dekking voor alternatieve geneeswijzen

Neem bij twijfel contact op met de betreffende zorgverzekeraar om zaken zeker te stellen. Communiceer via e-mail in plaats van via de telefoon. Zo heeft u bewijs van bepaalde antwoorden.

Kies voor alternatieve geneeswijzen

Kortom, als u komend jaar gebruik wilt maken van alternatieve geneeswijzen, dan is het verstandig de polisvoorwaarden van verschillende zorgverzekeringen zeer goed te controleren. En kies uiteraard voor een prettige praktijk in totaalbalans die uw gewenste alternatieve geneeswijzen aanbiedt.

Comments are closed.