Gebruik Ayurvedische kruidenelixers en ondersteun uw gezonde levensstijl!

Wat zijn kruidenelixers?

Kruidenelixers zijn van oudsher drankjes waar genezende kwaliteiten aan worden toegeschreven. Als we het vervolgens hebben over Ayurvedische elixers, dan zijn rishta’s en asava’s de bekendste varianten. Beide bieden op een eigen manier ondersteuning wanneer u een gezonde levensstijl wilt hanteren of wanneer u, op welke manier dan ook, uw gezondheid wilt bevorderen. Bij een Ayurveda-specialist kunt u allerlei soorten hiervan bestellen. Hieronder kunt u meer lezen over de reeds genoemde rishta’s en asava’s. Bovendien wordt eerst enige aandacht besteed aan Ayurveda, zodat u al wat basiskennis zult hebben over de Ayurvedische levenswijze.

Wat is Ayurveda en hoe past u dit toe?

Ayurveda omvat een gezondheidsleer die op holistische geneeskunde uit India is gebaseerd. Deze leer schrijft onder andere voor dat leefwijze en voeding belangrijke onderdelen vormen om een goede gezondheid te ondersteunen. Kruiden en planten die onder Ayurvedische middelen vallen, worden gekarakteriseerd door een vernuftige samenstelling die getuigt van een zeer specialistische kennis van het evenwicht in de natuur en van het menselijke lichaam. Ayurveda kent een geschiedenis van zo’n 5.000 jaar waardoor de ontwikkelde middelen, waaronder kruidenelixers, uiterst veilig, werkzaam en effectief zijn. Welke kruidenelixers exact voor u geschikt zijn, is niet altijd op voorhand te bepalen. Als u hierover twijfelt, dan kan het zijn dat het afleggen van een Ayurveda-test daarvoor aan te bevelen is. Dit kunt u online doen of bij een Ayurvedische arts.

Meer over de asava’s

Asava’s staan te boek als Ayurvedische kruidenelixers die door fermentatie verkregen zijn. Hierbij is er sprake van een gistingsproces, waarbij zowel de wateroplosbare componenten als de alcoholoplosbare ingrediënten van de verwerkte planten vrijkomen. Hierdoor wordt gezorgd dat de werkzame bestanddelen extra goed op te nemen zijn voor het lichaam. Een asava bevat plusminus 10% alcohol en wordt normaal gesproken twee keer per dag ingenomen.

Op rietsuiker gebaseerde rishta’s

Als u een kruidenelixer prefereert die gebaseerd is op Ayurvedische rietsuiker (ook wel Sharkara genoemd), dan is een rishta echt iets voor u. Deze elixer is goed en eenvoudig opneembaar door het lichaam. Na het natuurlijke gistingsproces ligt het alcoholgehalte van deze kruidendrank rond de tien procent. Verder zijn er de nodige relevante componenten in deze elixer verwerkt, dat zijn kruiden-afkooksels. Ook bij deze kruidenelixers is het gebruikelijk dat u dagelijks twee keer een eetlepel hiervan inneemt.

Bestel kruidenelixer via een betrouwbare en bewezen webshop

Het deugdelijk samenstellen en distribueren van (Ayurvedische) kruidenelixers is uiteraard geen sinecure. Hier komt de nodige ervaring en vakmanschap bij kijken. De laatste tip die we u in dit blog willen meegeven is dan ook om uw kruidenelixers alleen aan te schaffen bij speciaalzaken die zich in dit vakgebied echt bewezen hebben, én bij wie u ook gerust terecht kunt met vragen en bij onduidelijkheden. Alleen op deze manier weet u zeker dat u de veronderstelde gezondheidsondersteuning ook echt realiseert.

Comments are closed.