Een veilige fillerbehandeling? Wij vertellen u hoe!

De keuze voor een fillerbehandeling

Bent u van plan om voor een fillerbehandeling te kiezen? Dan zijn er enkele zaken waarop u dient te letten. Wat te denken van een veilige behandeling? In dit blog vertellen wij u waar u op moet letten bij de keuze voor een fillerbehandeling. Lees verder en ga aan de slag met onze handige tips.

Maak de keuze voor een betrouwbare arts

Wist u dat er nog geen officieel register bestaat waar alle cosmetisch behandelaren zijn ingeschreven? Hoe maakt u dan de juiste keuze voor een betrouwbare arts? Allereerst is het goed om te weten dat een arts alleen fillers mag inbrengen indien deze BIG-geregistreerd is. In het BIG-register kunt u uw gekozen cosmetisch arts opzoeken en bekijken of deze al dan wel of niet BIG-geregistreerd is. Ook kunt u zien of de arts ooit een overtreding begaan heeft of een waarschuwing heeft gekregen. Tijdens het intakegesprek kunt u het beste informeren naar de ervaring van de arts met fillers. Ook dient uw arts u van informatie te voorzien omtrent de risico’s van de behandeling en uit te leggen hoe deze precies zal verlopen.

Tijdelijke fillers of permanent?

Een betrouwbare kliniek gebruikt enkel tijdelijke fillers. Dit omdat permanente fillers zelfs wettelijk verboden zijn voor cosmetische doeleinden. Permanente fillers kunnen namelijk gevaarlijk zijn en voor nare complicaties zorgen. Biedt een arts u wel permanente fillers aan, dan klopt er iets niet. Soms zijn in het buitenland nog wel permanente fillers toegestaan. Neem echter het zekere voor het onzekere en maak de keuze voor een behandeling met tijdelijke fillers. Een behandeling door tijdelijke fillers met een lichaamseigen stof (bijv. hyaluronzuur), worden na een tot twee jaar door uw lichaam afgebroken. Dit is geheel afhankelijk van het gekozen product. Indien u niet tevreden bent met uw fillerbehandeling door weinig resultaat, kunt u altijd meer fillers laten injecteren of wachten tot de fillers door uw lichaam worden afgebroken. Tijdelijke fillers zorgen ervoor dat u niet vastzit aan een bepaald resultaat.

Na uw fillerbehandeling

De effectiviteit, duur en het herstel van de behandeling kunnen per gekozen product en kliniek verschillen. Veelal mag u na het inspuiten van de fillers uw dagelijkse activiteiten snel weer hervatten. Let echter wel op dat u niet altijd direct make-up mag gebruiken op uw zojuist behandelde huid. Pas op met de zonnebank, stoomcabines en zonnen op het strand, gezien dit uw huid weer beschadigingen kan toebrengen en de effectiviteit van de behandeling verminderd. Wij wensen u veel succes met het uitzoeken van de juiste cosmetisch arts voor uw fillerbehandeling!

Comments are closed.