Waarom gaan voor een CO2 luchtkwaliteitsmeter?

De voordelen van een luchtkwaliteitsmeter

Het inademen van schone en frisse lucht heeft vele voordelen voor de gezondheid. Maar hoe meet je de kwaliteit hiervan in een gesloten binnenruimte? Dat doe je met een CO2 luchtkwaliteitsmeter. In dit blog lees je meer over de voordelen van dit belangrijke apparaat.

Wat doet een CO2 luchtkwaliteitsmeter?

Een CO2 luchtkwaliteitsmeter houdt, zoals de naam al zegt, de luchtkwaliteit in een binnenruimte in de gaten. Dit apparaat meet de CO2-waarden in de lucht en geeft je op basis hiervan ventilatie-advies wanneer nodig. Wanneer de luchtkwaliteit verslechtert en niet meer aan de gezondheidsrichtlijnen voldoet, geeft de luchtkwaliteitsmeter een waarschuwing af. Dit is een indicatie dat je de ruimte moet gaan ventileren. De overheid heeft deze gezondheidsrichtlijnen en maximale CO2-waarden vastgesteld. Met behulp van een CO2 luchtkwaliteitsmeter kun je wettelijk aan deze richtlijnen voldoen en bovendien jezelf en anderen veilig en gezond houden.

Wat zijn de gevaren van een slechte luchtkwaliteit?

Wanneer je je in een ruimte bevindt met een slechte luchtkwaliteit, dan merk je dat vaak al na enige tijd. Vooral in ruimtes met veel activiteit, zoals klaslokalen, café’s en vergaderzalen, zijn de gevolgen snel te merken. Je kunt dan al gauw last krijgen van hoofdpijn, een duf gevoel of misselijkheid. Langdurige blootstelling aan zeer hoge concentraties CO2 kan zelfs leiden tot ernstig zuurstofgebrek. Dit kan op zijn beurt zeer gevaarlijke gevolgen hebben, zoals hersenschade, een coma of zelfs de dood. Daarom is het van groot belang om al je ruimtes goed te ventileren en luchtkwaliteit te monitoren met een CO2 luchtkwaliteitsmeter.

Investeer direct in een CO2 luchtkwaliteitsmeter

Wil jij ook de luchtkwaliteit in huis of op de zaak verbeteren, investeer dan snel in een goede CO2 luchtkwaliteitsmeter. Niet alleen voldoe je hiermee aan wettelijke richtlijnen wanneer je een bedrijf hebt, maar houd je bovendien je werknemers of klanten veilig en gezond. Schone en gezonde lucht leidt tot een beter humeur en betere prestaties op de werkvloer, en voorkomt gevaren in je woonruimtes. Wil je de luchtkwaliteit in je binnenruimtes optimaal houden? Ga dan voor een multifunctionele CO2 luchtkwaliteitsmeter. Zo blijf je gegarandeerd fris en helder, wat de temperatuur buiten ook is.

Heb je al een luchtkwaliteitsmeter in huis en wil je je positieve ervaringen hiermee delen? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Comments are closed.