Zelfzorg tips voor tijdens een scheiding

Hoe zorg je voor jezelf tijdens een scheiding?

Tijdens een scheiding moet er veel geregeld worden. Praktische zaken, financiële zaken, alles rond de kinderen. Dit heeft veel impact op jullie leven. Je staat met de scheiding op en gaat met de scheiding naar bed. Maar hoe zorg je goed voor jezelf tijdens de scheiding? En hoe kom je het beste door de scheiding heen? Wij geven je een aantal zelfzorg tips die je hopelijk helpen tijdens deze turbulente, emotionele en vooral moeilijke periode.

Blijf bewegen

Een scheiding zorgt vaak voor stress. Dat is niet gek, want jullie leven wordt compleet anders. Een manier om stresshormonen kwijt te raken, is door veel te blijven bewegen. Hoe maakt niet uit. Je kunt ervoor kiezen om een rondje te fietsen of te wandelen, maar ook om lekker een duik in het zwembad te nemen en een aantal baantjes te zwemmen. Als je veel buiten beweegt, bevorderd dit de slaap. En slaap doet uiteraard wonderen.

Let op wat je eet

Als je niet lekker in je vel zit, heb je vaak veel behoefte aan comfort food. Meestal is dit eten niet al te gezond, zoals chocolade of pizza. Toch is het erg belangrijk dat je gezond blijft eten. Kook dus voor jezelf en laat niet elke dag een bezorger langskomen.

Rust in huis geeft rust in het hoofd

Een echtscheiding is een rommelige periode waarin van alles gebeurd. Vaak is het huishouden één van de laatste dingen waar je dan mee bezig bent. Maar een opgeruimd huis zorgt ervoor dat je in jouw hoofd meer geordend bent. Je zult hierdoor meer rust ervaren.

Hulp bij de scheiding

Verloopt jullie scheiding met veel moeite en weet je echt niet meer wat je moet? Dan kun je er ook voor kiezen om een mediator in te schakelen. Een mediator zal jullie helpen tijdens de scheiding bij het maken van afspraken en besluiten. Als je scheiding zonder problemen verloopt, zul jij je automatisch ook al wat beter voelen. Je kunt meer informatie over mediation vinden op www.resolvevisie.nl.

Behoefte aan meer zelfzorg tips tijdens een scheiding? Of heb je nog vragen? Laat het ons weten via het contactformulier.

Comments are closed.