Tips voor een succesvolle re-integratie

5 tips voor een succesvolle re-integratie

Heb je een burn-out? Of een burn-out gehad? Je bent zeker niet de enige. Burn-outs komen steeds vaker voor. Als je een burn-out hebt, kun je niet werken. In sommige gevallen zit je zelfs maanden thuis. Toch komt er bij iedereen die een burn-out heeft, of heeft gehad, een moment dat je weer voorzichtig aan het werk probeert te gaan. Maar hoe doe je dat zonder opnieuw in een burn-out te raken? In dit blog geven we je een aantal tips voor een succesvolle re-integratie. Met deze tips kun jij een terugval voorkomen.

1. Ga pas werken als je écht beter in je vel zit

Misschien wel de belangrijkste tip, maar ga nooit weer werken omdat je het te lang vindt duren. Dit is juist niet goed voor je gezondheid. Als je te vroeg aan het werk gaat, kun je over een paar weken weer een terugval verwachten waardoor je opnieuw thuis komt te zitten. En dat is niet wat je wilt. Begin dus pas met werken als je echt beter in je vel zit en je genoeg energie hebt.

2. Trapsgewijs re-integreren

Voel jij je goed genoeg om weer aan het werk te gaan? Spring dan niet direct de sneltrein in, maar bouw de uren die je werkt rustig op. Dat draagt bij aan het burn-out herstel. Begin dus rustig en ga telkens iets meer werken. Doe dit vooral niet te snel. Langzaam opbouwen is erg belangrijk.

3. Leer ontspannen werken

Om een nieuwe burn-out te voorkomen, is het van belang dat je ontspannen leert werken. Zorg er daarom na re-integratie voor dat jouw werktempo niet te hoog ligt. Neem ook regelmatig pauzes en doe één ding tegelijk. Let tot slot ook op je ademhaling.

4. Kies altijd voor jezelf

Doe na re-integratie nooit meer dan nodig is. Doe liever iets minder, dan te veel. En merk je dat het je toch te veel wordt? Kies dan altijd voor jezelf. Stop iets eerder en rust lekker uit.

5. Hulp van een re-integratiebureau inschakelen

Wil je graag hulp bij de re-integratie? Dan kun je een re-integratiebureau in Rotterdam inschakelen. Je staat er namelijk zeker niet alleen voor.

Heb jij nog tips? Laat het ons weten via het contactformulier

Comments are closed.