Beschermd wonen in Groningen

Op jezelf wonen is niet altijd vanzelfsprekend

Als (jong)volwassene wil je graag op jezelf wonen. Toch is het niet voor elke (jong)volwassenen in Groningen mogelijk zelfstandig te wonen. Bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking of een psychische kwetsbaarheid hebt. Daardoor kan het lastig zijn voor jezelf te zorgen of om een zinvolle invulling te geven aan je dagelijks leven. Beschermd wonen in Groningen kan dan uitkomst bieden. Lees snel verder over wat beschermd wonen is en hoe dit kan helpen je leven op de rit te krijgen.

Hoe ziet beschermd wonen in Groningen eruit?

Wanneer je in Groningen beschermd woont, leef je met andere (jong)volwassenen samen in een groepswoning. Ieder heeft een eigen kamer. De woonkamer, keuken en badkamer worden gedeeld. Je kunt samen met de andere bewoners eten en je zorgt zo samen voor het huishouden. Hierover maken jullie afspraken met de begeleiders. In het huiskameroverleg bespreken jullie praktische zaken. Het is mogelijk om tijdens het beschermd wonen in Groningen overdag naar je werk, studie of dagbesteding te gaan. Verder wordt de zorg die je krijgt afgestemd op je persoonlijke doelen en behoeftes. Zo leer je tijdens het beschermd wonen een zinvol leven op te bouwen.

Begeleiding op 8 leefgebieden

Tijdens het begeleid wonen worden er op 8 leefgebieden afspraken gemaakt in het begeleidingsplan. Dit zorgt voor structuur en duidelijkheid. Zo weten zowel jij als je begeleiders waar je aan toe bent en waar je aan werkt. De leefgebieden zijn:

  • Huisvesting
  • Financi├źn
  • Praktisch functioneren
  • Sociaal functioneren
  • Psychisch functioneren
  • Lichamelijk functioneren
  • Dagbesteding
  • Zingeving

Zelfstandig waar mogelijk

Tijdens het beschermd wonen krijg je veel verschillende vaardigheden aangeleerd. Je leert bijvoorbeeld nieuwe gerechten koken, omgaan met geld of het aangaan van sociale contacten. Zo kom je steeds zelfstandiger in het leven te staan. Met een persoonlijk begeleider werk je aan je persoonlijke doelen en behoeftes. Hiervoor plannen jullie samen afspraken in. Zo werken jullie samen aan een stabielere en zelfstandiger toekomst.

Kies een professional

Wanneer je kiest voor een ISO-gecertificeerde zorginstelling voor beschermd wonen in Groningen weet je zeker dat je kiest voor een professional. Het gaat immers om jouw leven.

Heb je ervaring met beschermd wonen? Laat het ons weten via het contactformulier</a.

Comments are closed.