Go vegan met heerlijke veganistische pannenkoeken

Overstap naar een veganistisch dieet

Ben jij van plan om de overstap te maken naar een veganistisch dieet? Dan ben je niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook voor je eigen lichaam. Wanneer je een veganistisch dieet volgt, betekent dat niet dat lekkere gerechten voor jou nu verleden tijd zijn. Zo kwamen wij laatst langs een restaurantje in Amsterdam waar ze super lekkere veganistische pannenkoeken serveren. Deze gerechten zijn zeker een aanrader!

Voordelen van veganistisch eten

De keuze maken om voortaan veganistisch te eten is niet een beslissing die je zomaar maakt. Toch heeft het heel veel voordelen. Het is niet voor niets dat zoveel mensen ‘vegan’ zijn geworden, en zich daardoor ook daadwerkelijk gelukkiger voelen. Wij zetten enkele van deze voordelen van veganistisch eten voor je op een rijtje:

  • Je eet automatisch meer groenten en fruit
  • Het is goed voor je hart en vaten want je krijgt minder verzadigde vetten binnen
  • De meeste mensen vallen af als ze overstappen op een veganistisch dieet
  • Het verlaagt het risico op osteoporose en artritis
  • Je eet geen dierlijke producten waardoor je dierenleed beperkt en niet bijdraagt aan milieuvervuiling

Genieten van veganistische pannenkoeken

Veel veganistische gerechten zijn alles behalve smakeloos. Zo kwamen wij in Amsterdam deze heerlijke veganistische pannenkoeken tegen. In het beslag is handgeplukte saffraan verwerkt. Dit is een duurzaam specerij met een heerlijke geur die een beetje doet denken aan honing. Saffraan wordt fijngemalen en een heel kleine hoeveelheid is al genoeg om gerechten te voorzien van een unieke smaak. Voor de veganistische pannenkoeken wordt bovendien gebruik gemaakt van biologische tarwebloem meel en amandelmelk. Ze zijn dus 100% vegan!

Lekker en gezond

Bij Moak Pancakes, de naam van dit chille, hippe restaurant, zetten ze de lekkerste Amerikaanse en veganistische pannenkoeken op tafel terwijl jij geniet van de mellow urban vibe. Zij serveren Amerikaanse pancakes die zonder suiker of zout gemaakt worden. Hierdoor kun je er zonder schuldgevoel van genieten. Bovendien combineren ze de pancakes met heerlijke extra’s als vers fruit, en kun je er lekkere smoothies bestellen die niet alleen zeer goed smaken, maar ook nog eens goed zijn voor je gezondheid. Wij raden je dus zeker aan om hun veganistische pannenkoeken te bestellen!

Comments are closed.