Matras advies op maat

Een goed matras maakt het verschil

Iedereen slaapt wel eens een nachtje niet zo goed, dat is niet erg. Het wordt een groter probleem wanneer deze slaapproblemen blijven aanhouden. Wist u dat een goed matras het verschil kan maken tussen goede en slechte nachtrust? Via 123 Matrasadvies maakt u een afspraak bij u thuis. Een specialist komt vervolgens langs en bekijkt samen met u welk matras het meest geschikt is.

Verschillende soorten slaapproblemen

matras adviesEr zijn verschillende manieren waarop de nachtrust verstoord kan worden zoals:

  • Moeite met inslapen
  • Hoofdpijn na het wakker worden
  • Onrustig slapen
  • Onderbroken slaap door ‘s nachts wakker worden
  • Onrustige benen

30% van de mensen is zich niet eens bewust van het feit dat ze slecht slapen, omdat ze niet weten hoe ze precies slapen. Aanhoudende slaapproblemen zijn slecht voor de gezondheid. Het maakt u onder andere meer vatbaar voor ziekten en kan op de lange termijn zelfs leiden tot hartfalen, depressiviteit en een verhoogde bloeddruk.

Heeft u het juiste matras?

Heeft u ‘s ochtends wel eens tintelende armen en benen als u wakker wordt? Of heeft u last van rug‒ en nekklachten? Dat kan komen doordat uw matras te oud is of onjuist voor uw lichaam. Het matras waarop u slaapt is van een grotere invloed op uw nachtrust dan u misschien in eerste instantie zou denken. Zo worden slaapproblemen vaak veroorzaakt door een te hard matras met ijzeren veren. Moeite met doorslapen kan komen door de druk die het matras uitoefent op uw bloedvaten, waardoor deze bekneld raken en gaan tintelen. Een drukverlagend matras kan hiervoor de oplossing zijn.

Verschillende soorten matrassen

Goed, de keuze van uw matras is dus van grote invloed op uw nachtrust, maar welk matras is dan voor u het meest geschikt? Het best kunt u samen met een specialist kijken naar kenmerken zoals ventilatie, hygiëne, materiaal en de hoeveelheid ondersteuning die een matras biedt. Daarnaast is het prettig als het matras een afneembare, wasbare omslag heeft en een lange tijd meegaat.

Gun uzelf een goede nachtrust

Heeft u last van slaapproblemen? Dan zou de keuze voor een nieuw matras daarvoor de oplossing kunnen zijn. Kies voor een bedrijf dat een passend en persoonlijk advies uitbrengt en bij u thuis een matras‒ en bodemcheck komt uitvoeren. Zo bent u in de toekomst verzekerd van een goede nachtrust. Slaap lekker!

Comments are closed.