Je weerstand optimaliseren? Leef volgens ayurveda!

Hoe optimaliseer je je weerstand met ayurveda?

We zijn in deze roerige tijden samen hard bezig om het coronavirus in te dammen. Het is belangrijk om naar anderen om te kijken, maar ook om goed voor jezelf te zorgen. Het kan natuurlijk ook geen kwaad om je weerstand te optimaliseren. Mede door ayurveda kun je je lichaam wapenen tegen ziekmakers die in de lucht zweven. Vitalum geeft je tips om je weerstand te versterken met ayurveda!

Je weerstand versterken met ayurveda

Ayurveda richt zich op je levensenergie, ofwel de prana. Deze levensenergie wordt beïnvloed door de drie dosha’s die in ieder individu te vinden zijn. Wanneer je last hebt van een verminderde weerstand betekent dit dat de dosha’s uit balans zijn. Je kunt ze onder andere weer in balans brengen door gebruik te maken van planten en kruiden. De volgende ingrediënten helpen bijvoorbeeld bij je weerstand en energiehuishouding:

  • Geelwortel
  • Indiase kruisbes
  • Lange peper
  • Heilige of Indiase basilicum

Blijf genoeg bewegen

We zitten allemaal binnen en alle sport- en yogascholen zijn gesloten. Juist daarom is het extra belangrijk om genoeg te blijven bewegen. Door te bewegen maakt je lichaam witte bloedlichaampjes vrij, die het nodig heeft om indringers van buitenaf te neutraliseren. Bovendien helpen bewegingsvormen als yoga en wandelen bij het verminderen van stress en het verbeteren van je spijsvertering en je algehele gezondheid. Hiermee breng je je dosha’s dus weer in balans. Je kunt makkelijk thuis sporten of yoga doen; online zijn talloze workoutvideo’s te vinden van allerlei soorten sporten, van yoga tot HIIT!

Zorg goed voor jezelf

Zorg in deze spannende tijden dus goed voor iedereen om je heen, maar ook voor jezelf. Sta stil bij hoe je je voelt, eet gezond, slaap voldoende en bel je vrienden en familie regelmatig. Zo blijf je gezond, vol energie en kun je alles aan!

Comments are closed.