Zo voorkomt u een winterdip

Vrolijk de winter door

Het lijkt of de maand januari wel een heel jaar duurt! Het is al zo lang koud en guur buiten. Helaas duurt het nog wel even voordat de temperaturen weer gaan stijgen en het zonnetje echt weer doorbreekt. We hebben blue monday gelukkig achter de rug en de dagen worden weer iets langer, maar toch hebben veel mensen momenteel last van een winterdip. Wat kunt u hiertegen doen? En hoe voorkomt u een winterdip? Wij geven tips!

Lekker naar buiten

Wist u dat regelmatig bewegen en genoeg daglicht de kans op een winterdip halveert? Ga dus lekker naar buiten om een stukje te wandelen of te fietsen. Zoek een leuke fietsroute uit, met deze universele telefoonhouder voor de fiets weet u zeker dat u op de juiste route bent. Achteraf voelt u zich heerlijk verfrist en fit!

Winterdip

Licht, licht en nog eens licht!

Zoals hierboven al werd benoemd, werkt licht ontzettend goed tegen een winterdip. Licht remt de aanmaak van melatonine, hierdoor voelt u zich fitter. Open dus de gordijnen, haal het daglicht in huis en schakel de lampen in. Met deze mooie lichtsnoer met foto’s wordt de verlichting in uw huis extra sfeervol!

Een dankbaarheidsdagboek

Uit onderzoek is gebleken dat het bijhouden van een ‘gratitude-journal’, oftewel een dankbaarheidsdagboek, gelukkiger maakt. Het werkt het best wanneer u iedere week 2 keer even gaat zitten om de dingen op te schrijven waar u dankbaar voor bent. In dit leuke notitieboekje bijvoorbeeld! Dit notitieboek kunt u zelf versieren door middel van ‘diamond painting’, zo heeft u ook meteen een leuke nieuwe hobby uitgeprobeerd!
Winterdip

Comments are closed.