Wat is het effect van edelstenen op de gezondheid?

Unieke eigenschappen van edelstenen

Gebruikt u veel social media? Dan bent u ongetwijfeld een keer een bericht over de positieve werking van edelstenen tegengekomen. Vooral op instagram zijn de kristallen ontzettend populair. En dat is niet alleen omdat ze er prachtig uit zien. Edelstenen zouden namelijk ook nog een positief effect op de gezondheid hebben. Hoe dat precies zit? Wij vertellen meer.

Hoe werken ze?

Over de werking van kristallen zijn drie veelvoorkomende theorie├źn.

De eerste theorie beweert dat edelstenen door de huid werken. De mineralen van het kristal zouden een helende werking hebben, omdat ze via de huid in het lichaam opgenomen worden. Zo zou hematiet werken tegen bloedarmoede, omdat die steen puur ijzeroxide is, en hij dus ijzer in de huid afgeeft.

De tweede theorie beweert dat alles in de natuur trillingen afgeeft op een bepaalde frequentie. Mensen, dieren en zelfs edelstenen. De trillingsfrequentie van de edelstenen kan een bepaald effect hebben op de fysieke, mentale en emotionele gezondheid.

Ten slotte is er nog een derde, meer sceptische theorie: de theorie van het placebo-effect. Dit wil zeggen dat iets werkt, omdat mensen erin geloven. Wanneer iemand gelooft dat hij of zij zelfverzekerder wordt wanneer ze een bepaalde edelsteen bij zich dragen, zal hij of zij zich zelfverzekerder gaan gedragen.

Is het wetenschappelijk bewezen?

Het effect van de edelstenen is niet wetenschappelijk bewezen. Toch zijn er mensen die volledig overtuigd zijn van de positieve werking, of dit nu is omdat ze de berichten van anderen hebben gezien op social media, of omdat ze zelf de positieve effecten hebben ondervonden. Zo zijn heel veel mensen er bijvoorbeeld van overtuigd dat ze, door rituelen met edelstenen te verwerken in hun dagelijks leven, minder last hebben van stress.

Specifieke effecten van edelstenen

Aangezien het effect van edelstenen niet wetenschappelijk bewezen is, kunnen wij u alleen maar adviseren om het zelf uit te proberen! Via een online overzicht kunt u de edelstenen vinden die het specifieke effect hebben waarnaar u op zoek bent.

Comments are closed.