Arbeidsongeschiktheid: welke invloed heeft het op payroll?

Arbeidsongeschiktheid binnen uw bedrijf

Is er binnen uw personeelsteam iemand arbeidsongeschikt geworden? Dan kan dit invloed hebben op het team van werknemers. Het is altijd lastig als een collega uitvalt om welke reden dan ook. Zeker als dit voor een langdurige periode is kan het veel invloed hebben. Het gemis is groot en het vinden van een vervanger kan lastig zijn. Zeker omdat de vervanger eerst moet worden ingewerkt binnen de omgangsregelingen van het bedrijf. Maar wat is de invloed van arbeidsongeschiktheid op payroll? Lees snel verder!

Waardoor ontstaat arbeidsongeschiktheid?

Wanneer iemand arbeidsongeschikt raakt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Vaak is het lastig te vergelijken met elkaar omdat de redenen hiervoor erg uit elkaar kunnen liggen. Zo kan men een mentale of fysieke beperking hebben of oplopen. Maar soms beslist een werkgever ook dat de betreffende werknemer niet meer genoeg rendement oplevert voor het bedrijf. Over het algemeen moet dit echter wel bewezen worden voordat iemand officieel arbeidsongeschikt is.

Doorbetaling bij arbeidsongeschiktheid met payrolling

Als werkgever hoopt u uiteraard dat u zo weinig mogelijk te maken krijgt met arbeidsongeschiktheid van uw personeel. Toch is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten wanneer het toch gebeurt. Het heeft veel invloed op de betreffende werknemer, diens collega’s en daarmee ook op uw bedrijf. Daarom is het fijn om te weten dat bij een samenwerking met een payrollbureau, zij deze verantwoordelijkheid op zich nemen. Hierdoor heeft u de regie over de werkvloer, maar geeft u de administratieve zaken uit handen. Zo heeft u geen omkijken naar de uitbetaling van de arbeidsongeschikte werknemer. Het payrollbureau zal dit op de juiste wijze behandelen. Op deze manier kunt u zich meer focussen op de herstelperiode van de betreffende werknemer. Dat geeft rust: de arbeidsongeschikte werknemer voelt zich gesteund, de collega’s blijven hierover op de hoogte en kunnen op de afwezigheid inspelen waardoor uw bedrijf meer houvast heeft.

Ontdek wat een payrollbureau voor u kan betekenen

Payroll is soms een onderschatte toevoeging op een bedrijf. En dat terwijl het veel toe kan voegen aan de productiviteit van uw bedrijf en dat het een positieve invloed heeft op de werksfeer. Maar we begrijpen ook dat u misschien niet weet wat een payrollbureau voor u kan betekenen. Daarom is het een wijze zaak om te kijken naar een payrollaanbieder in uw directe omgeving. U kunt dan contact opnemen met dit bedrijf om zo meer informatie in te winnen over hoe u met payroll uw onderneming een stukje sterker kunt maken.

Comments are closed.